Forum Prywatnego Serwera Minecraft RP
Proponuję składać tu swoje propozycje co do serwera. Może ja zacznę.
-Byłoby dobrze gdyby każdy miał równe prawa. Żadnych cheatów, nawet przez rządzących
-Demokracja to dobra rzecz więc dla ważniejszych decyzji - referendum
-Możnaby wyłączyć teleporty - zmusiłoby to graczy do budowy kolejek i do większego wysiłku
-Może trochę dziwna propozycja, ale np. państwo za jednego obywatela otrzymywałoby np 50000 (przykład) Mine funtów, mine dolarów itp. I miałaby je do rozdysponowania - prezydent musiałby ogłosić budżet na każdy tydzień (pensje, dofinansowania, infrastruktura) albo dymisja
-Prawo - Konstytucja, kodeks karny, prawo handlowe - musi być bo to podstawa demokracji.
Komentujcie, dawajcie poprawki
Administrator
Zgadzam się w 100%. Bartas czy jest w stanie przyjąć na swoje barki obowiązki moderatora?
Administrator
W imieniu mnie i Jaaacha mianuję Cię moderatorem globalnym na czas 1 tygodnia. Gratulujemy
Użytkownik
Pomysły świetne i mam nadzieje że wypalą. Teleport mozna pozosawic tylko do miejsca spawnu poniewaz czasami jest to ważne np. gdy utkniemy. Myślę że powinniśmy pomyśleć nad naszą Mine Konstytucją. Bardzo ważne musi być prawo dotyczące budowy - mam na myśli miejsce,wygląd,rozmiar i przeznaczenie nowych budynków - każdy musi mieś zezwolenie i musi przedstawić projekt.
Ostatnio edytowany przez misiowski0717 (2011-04-29 19:58:45)
Gość
jestem jak najbardziej za
Administrator
Kto chce spisać konstutucję?
Gość
na pewno nie ja ;d
Użytkownik
EUREKA!!! Towarzysze na początku powinniśmy wprowadzić przełomowy system pracy. zamiast pracować w jednostce, czyli tak jak w singlu, pracujmy razem przy jednym projekcie np. pierwszy tydzień - wszyscy robią kopalnię. Lista prac społecznych będzie zawsze wywieszona na placu głównym
Administrator
Najpier trzeb właczyć serwa. Potem trzeba się spotkac w jednym miejscu i zbudowac plac. Potem każdy buduje sobie domek. Max dwu osobowy. Potem pomyslimy o pracy. Każdy z was dostanie zestaw narzędzi na starcie.
Administrator
Gdybym chciał coś takiego zrobić to by była dyktatura. Zawsze. Kiedy człowiek ma władzę, naużywa jej.
Administrator
Tym zajmę się ja z Jaaachem. Spokojnie!